koldt, zillertal, snowboard

Zillertal – Smukke ski, kolde ski

koldt, zillertal, snowboard, onlime

Zillertal, billede 1 af 2 – Er ret glad for dette billede, så det ligger selvfølgelig på min online backup!

Alperne er et spøjst sted, for du ved i realiteten aldrig helt, hvordan morgendagens vejr bliver. Den ene dag kan det være koldt, så selv dine tænder begynder at fryse, mens den næste dag kan byde dig velkommen i en varme, som får personen ved siden af dig til at rynke på næsen, når du træder ud af skistøvlerne. Og ganske rigtig, vi har lige haft sådan en omgang! I går lød turen på Saalbach-Hinterglemm-rundturen, på små 50 kilometer, i en rasende varme, som når du er udrustet med skibukser og jakke, får dig til at hige efter at smide dig i den kølige sne! En gang vandski var det! Det lyder sjovt, men når sneen er tung, så er det, at man kan komme til skade. Skiene vil hellere end gerne tage fat i det klæbrige sne, og hvis man ikke er opmærksom, så er det, at man kan risikerer at vride sine ben. Så godt ned i knæene og fuld fokus, når det er ‘varm’ sne, der skal køres!

I dag var pisterne af en helst anden karakter. Vi drog til Zillertal for at køre området tyndt, men måtte indse, at når pisterne er hårde, så er benene mere tilbøjelige til at trættes. Og hvorfor var pisterne så hårde? Jo, når det nu i går bød på tøvejr af en høj kaliber i går og dagen i dag gav en god gang frostgrader, så bliver pisterne som is. De er hårde, de er kolde og der skal bruges kræfter, hvis man vil skære dem i stykker.

Det var dog ikke kun pisterne, der var kolde, for det blæste også en strid vind i dag. Zillertal ligger generelt ret højt (1300-2500 m) og oppe i højderne er en strid vind kold. En ting der i den grad bidrager til, at man bliver godt kølet ned er deres umådelige dårlige stolelifter. De er langsomme, de er uden visir og de er lange. Egentlig er det utroligt, at så populært et sted som Zillertal, som har fuldt hus hele sæsonen, ikke har investeret i bedre lifter. I tillæg til det, skal det lige siges, at hvis man vil rundt i området, så er man tvunget til at tage turen i mindst 5 af dem.. Det er nemlig dem, der gør, at området hænger sammen!!

Normalt, når det ikke blæser, er stolelifternes kvalitet bedøvende ligegyldige, for Zillertal er et af de smukkeste skisportssteder. Det ligger lige op ad nationalparken Hohe Tauern og er noget for sig selv. Det er en fornøjelse at køre rundt i, og uanset hvor du kigger hen, bliver du betaget. En picnickurv kan varmt anbefales. Det er bare at gå et par meter ud i det hvide, så har man det perfekte spot.

koldt, zillertal, snowboard

Zillertal, billede 2 af 2 – Er ret glad for dette billede, så det ligger selvfølgelig på min online backup!

Jeg bliver også nødt til at rose præpareringen af pisterne i Zillertal. De er snorlige og fuldstændig i kassen. Og det har de været alle de gange, jeg har været der. Saalbach-Hinterglemm er et sted, hvor man også har den fornøjelse af at køre på så velpassede pister, hvis man vel og mærket er tidlig på færde. Der skal snart falde en bedømmelse for i dag!

Zillertal fortjener dags dato:

[starreviewmulti id=1 tpl=20]

Noter til bedømmelser:

LifterRigtig mange lange kolde stoleifter (gør at området hænger sammen), som de godt kunne tage at skifte ud med nogle nye! Fede kabinelifter i begge ender af området.
Hytter – Turistpræget, men glade folk!

Hvis det er godt vejr og vindstille, så tag til Zillertal. Du vil ikke fortryde det ét sekund! Det er smukt, der er masser af pister og de er flotte alle sammen. Eneste risiko er, at der er mange mennesker. Men hvis man er tidlig ude (det sædvanlige tip!), så kan det næsten ikke gå galt. Hvis det blæser, så tag godt med tøj på, for du kommer til at sidde i kolde og lange stolelifte. Det er smukke stolelifte, men sku ikke ‘hundene på hårene’.. !

Jeg tror, at jeg laver en lille opsamling på et tidspunkt, så man kan få et overblik over de forskellige steders fordele og ulemper. De fleste har deres egne kvaliteter, som er værd at besøge dem for.

Det var det for nu. Adios!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *