to silouetter, rejse, skygger

Point Reyes

Point Reyes er en halvø beliggende på den amerikanske vestkyst ca. 50 km nordvest for San Francisco. Området er karaktiseret af de mange kvaliteter, som naturen herude på vestkysten tilbyder. Kolossale stillehavsbølger skyller ind på de enorme strandbredder mens andre bliver brudt på de stejle klippevægge. Samtidig er området hjem for mere end 1500 plante - og dyrearter heribland elge, søelefanter og hvaler, som man på en heldig dag kan se passere den sydlige spids ved Point Reyes Lighthouse.

Og hvis man er fugleinteresseret, kan næsten halvdelen af samtlige fuglearter i Nordamerika spottes her..


Vis stort kort

Historien lyder, at Francis Drake (1542-96) under sin verdensomsejling, som iøvrigt var en af de første af slagsen, sejlede i land i 1579 i bugten, som af gode grunde kaldes 'Drake's Bay'. Han fik repareret sit skib, som var hans formål med at gå i land, erklærede det for at være Dronning Elisabeths før han satte snuden hjemad til England.

Point Reyes får dog først sit nuværende navn i 1603 af den spanske erobre Sebastian Vizcaino, som af traditionelle spanske grunde kaldte kysten for la Punta de los Reyes - The point of Kings eller på dansk, Kongernes punkt.

På den sydlige spids finder man Point Reyes Lighthouse, og det står der af gode grunde, da Point Reyes er det mest vindblæste og næst mest tåget sted i Nordamerika. I sommermånederne kan der være ugevis med så tæt en tåge at det er svært at se blot nogle få meter frem. Fyrtårnet blev bygget i 1870 hvor selve fyret blev konstrueret i Frankrig nogle år før og transporteret syd om det sydamerikanske kontinent. Sådan et fyr skal selvfølgelig placeres korrekt, og derfor blev der sprunget en afsats til tårnet 300 feet (ca. 900m) under toppen af klippen. Grunden til dette var, at fyrtårnet skulle ligge under de største mængder tåge, så der var bedst mulighed for at se lyset for skibene der rundede spidsen.

I dag er fyret selvfølgelig automatisk, men det er et ganske imponerende urværk, der sidder i det oprindelige fyr - et besøg værd! Og så er passeren vældig flink til at fortælle historier om hvor fantastisk en mekanisme det er.

Image

Vi havde været så heldige at låne en bil af vores værtsfamilie, så vi kørte rundt på halvøen hele dagen, og vi startede på den sydlige spids. Senere skulle det vise sig, at vi også aflagde Drake's Bay et besøg på vores vej mod den nordlige spids.

Den nordlige spids kunne man dog ikke køre ud til, så der fik vi os en god lang tur ud på spidsen til udmundingen af Tomales Bay (se Google Map). Det kan sammenlignes lidt med vores hjemmelige Bulbjerg bare i en størrelsesorden der selvfølgelig passer bedre til USA's profil. Meget større. Men det var en god opvarmning til Nepal, vi fik  brugt støvlerne og benyttede os af lejligheden til at vænne os til at gå med vores rygsække. Alt i alt en meget smuk tur - vi havde naturligvis godt vejr!

Over and out!