dyb, sne, ski,

Lofer – Gå med i lunden.. på ski

Jeg har aldrig været i Lofer før i dag. Måske var det ikke den mest hensigtsmæssige dag at tage til et nyt sted, da himmel og hav stod i ét.. Det kan man vist ikke sige i denne sammenhæng, det er nok nærmere piste og himmel der stod i ét. Alt var hvidt! Lofer ligger dog relativt lavt og sikke et held i dag, for at køre mellem træer på skovpister giver en del bedre sigte. Trods ikke at kunne se så meget, fik jeg et indtryk af Lofer, et indtryk som faktisk positivt overraskede mig. Selv far, som af en eller anden mystisk grund heller aldrig havde været i Lofer, syntes det var virkelig godt.

dyb, sne, ski,

Skiløb i dyb sne

For det først var sneen idag naturligvis virkelig noget for sig, for der er efterhånden faldet en lille meter sne, så der var masser at køre i. Især dyb sne er en eftertragtet ting i sådan et vejr! Og det fik vi også kørt i Lofer. Men udover sneen var der faktisk virkeligt hyggeligt i Lofer. De store pister er omgivet af træer og tager man stolliften op fra toppen, fornemmer man det som en kæmpe lund, man kører rundt i på kryds og tværs. At der ligger lokale små hytter begravet i sne gør det blot mere hyggeligt.

Hvis man er på udgik efter sorte pister, er det ikke Lofer man skal ty til. Der er blå pister, røde pister, en pist de kalder sort (tror de har et problem med farveblindhed) og så en sort for lettere øvede. Alt andet er lige til og derud af. Det er til gengæld oplagt til de vanvittig mange skilærer og tilhørende elever, der kører i området. Der er et mylder uden lige af røde dragter med en stribe usikre skiløbere efter sig, som forsøger at opretholde balancen.
Der skal dog lige falde en bemærkning til den ene sorte (den for lettere øvede) – den er meget flot. Den snor sig ned igennem en allé af træer og buske og var i dag utrolig smuk. Generelt vil jeg glæde mig til at opleve stedet i fuld solskin!

 

grantræ, sne, ski

Grantræ med kogler – tilsyneladende dybfrossent!

Overstående billede kan jeg personligt godt lide, for trods de stride konditioner at fotografere i, kan det godt lade sig gøre alligevel! Mit kamera duggede også kraftigt, da vi skulle have varmen i en hyggelig hytte på nedfarten, efter lang tid i kulden både til fotografering af træer og fædre der kørte dyb sne! Hvad gør man ikke for et godt billede..

Nu skal der falde en bedømmelse af Lofer. Jeg har kun været der én gang, så bedømmelsen kan muligvis ændre sig i fremtiden, når jeg har undersøgt området nærmere.

Lofer fortjener dags dato:

[starreviewmulti id=1 tpl=20]

Noter til bedømmelser:

Sne – Fantastisk sne i dag. Masser af den og god at køre i!

Hytter – Der er en utrolig hyggelig hytte på nedfarten, med en rar gammel dame, der serverer kaffe i hendes stue. Mere ved jeg heller ikke endnu om hytterne.

 

Det er bestemt ikke sidste gang, jeg besøger Lofer. Og set i betragtning af, at det er hurtigere at køre dertil end til Fieberbrunn, så er jeg glad for, at jeg har fået den erfaring. Så dagens konklusion er: Lofer kan varmt anbefales!

Comments 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *