kitzbühel, alper, ski

Kitzbühel – Sne og hvide pister

Kitzbühel er et af Østrigs ældste og mest velkendte samt velbesøgte skisportssteder. Selve byen ligger placeret mellem bjerget ‘Hahnenkamm’ og ‘Kitzbühler Horn’ og netop navnet Hahnenkamm vækker måske genkendelse hos nogen. Hahnenkamm er en af de mest berømte styrtløbspister, som hvert år bliver udfordret af skiløbere fra hele verden i en årlig kap med tiden om at komme fra top til bund. Hvis man er skigæst i Kutzbühel og omegn, bør man køre ned ad pisten tidligt på dagen, da den som regel bliver kørt op på det groveste af alle de skiløbere, som skal ned ad den i løbet af dagen!

kitzbühel, alper, ski

Et lille Alpeblik!

Faktisk kan det været en idé slet ikke at starte i selve Kitzbühel, for i højsæsonen er der store mængder af skigæster og turister. Det vi gør, når vi er i Kitzbühel, er at holde ved Kirchberg, som er en by nogle dale væk fra Kitzbühel. Her er ikke nær så mange mennesker, hvis man kommer tidligt, og så kan man tage liften ind i området. Smart! Det gjorde vi naturligvis også i dag.

Det har været min sidste dag på ski og sikke en afslutning. De seneste dage har vi levet i en snestorm, følt os som snemænd og kæmpet os igennem murer af snedynger uden  at kunne se mere end få meter frem. Okay, måske lød det lidt overdrevent, men det har været noget i den stil! I hvert fald var det en fryd at få lov til at se solen lyse pisterne op i dag, så man for alvor kunne få banket pister, som pister bør bankes. Og Kitzbühel er altså bare et fedt område at stå på ski i, det må man give dem. Der er masser af pister i alle sværhedsgrader, og når der ligger dyb sne er her fabelagtigt. Det er ikke så svært at se, hvorfor Kitzbühel er så populært.

Og så har de en vanvittig lift. Den er stor, den er lang, den er ufattelig højt oppe i luften og så transporterer den én fra den ene top til den anden top (Kirch og Resterhöhe) – med kun ét lifttårn undervejs. Den er over 3,5 km lang og man kommer op i en højde af knap 400 meter fra jorden under kabinen. Sagde jeg kun ét lifttårn? Ja! Fra den ene station til det ene lifttårn er der over 2,5 km line. Imponerende! Den hedder S3, hvis I vil læse mere om den 🙂

Der skal også falde en bedømmelse over Kitzbühel!

Kitzbühel fortjener dags dato:

[starreviewmulti id=1 tpl=20]

Kitzbühel er et fantastisk sted at stå på ski. Især, når der er et begrænset antal mennesker, hvilket der ikke er i højsæsonen. Beliggenheden er i topklasse og pisterne er altid i top. Jeg fortryder ikke, at dette var mit sidste sted for denne omgang skiløb. Tilfældet byder, at det faktisk også var det sidste sted, jeg stod sidste år under mine måneders ophold hernede. Og bedre afslutning synes jeg ikke at kunne komme på!

Jeg håber, at nogen synes det er interessant at læse lidt om forskellige skisportssteder i Salzburg her på bloggen, både til information og inspiration. Måske er dette et af de steder, du skal stå på ski næste gang? Hvis du har nogen spørgsmål, så er du velkommen til at sende mig en mail!

De næste kapitler på bloggen kommer til at omhandle min rejse til Nepal. Vi starter i Amsterdam den 19. februar. Og så tager vi den derfra. Det bliver spændende, og jeg håber på at kunne får skrevet nogle interessante beskrivelser, om nogle af de steder vi kommer.

So long!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *