Sneskultpur, ice, age

Hochkönig – Det aflange skisportssted!

Vejret i dag var et vejr, hvori man bør stole på sin krop og ikke sit syn. Det var ikke mange meter, man kunne se frem for sig, for det sneede og var tåget stort set hele dagen. Pisterne faldt i ét med himlen og strukturer var der ingen af, virkede det som om. Netop derfor skal man stole på sin krop, for det er den, der reagerer, når du kører ind i en snedynge eller flyver ud over et bump, du ikke lige havde set komme!

Hochkönig er ikke et begynder område generelt set. Hvis man er nybegynder er man tvunget til at forblive i Aberg eller i Maria Alm – Resten af området skal man gerne have stået på ski i nogle uger for at komme i gang med. I hvert fald, hvis man gerne vil køre hele turen rundt. For des længere væk man kører, des længere har man tilbage! Det er et aflangt skisportssted, hvor der ikke er nogen ting der hænger sammen udover på langs.

Der må vist et pistekort til, så I kan se hvad jeg mener med ‘aflang’ 🙂

Se pistekortet her – http://www.pistenplan.info/PDF/muehlbach_hochkoenig_Pistenplan.pdf

Det er ret tydeligt nu, ikke? Hvis man starter i Aberg (Maria Alm), så vil man jo også gerne ende i Aberg, og derfor skal man lige overveje, hvor langt man kører. Man kan sagtens nå hele turen rundt, man skal bare lige have det in mente!

Der skal lige falde nogle gode grunde til at besøge Hochkönig. Området dækker stort set alle sværhedsgrader, det er meget familievenligt og stedet er i grunden meget afslappet og tolerant. Mange danske skilærere holder også til her, så der er næsten altid danske børnefamilier, man kan støde på. Derudover er langt de fleste hytter hyggelige steder med fantastisk betjening og god mad, som varmt kan anbefales. ISÆR Tiroler Gröstl, som er en østrigsk gang brasede kartofler med bacon og spejlæg.. !

Sneskultpur, ice, age

En af de mange sneskulpturer, som er rundt i området for tiden.

Hochkönig fortjener dags dato:

[starreviewmulti id=1 tpl=20]

Noter til bedømmelser:

Sne – Fin sne de fleste steder
Lifter – Mange rigtig gode lifter. Det fungerer bare! Der er kun én ‘pindestol’, som nok snart har deadline.
Hytter – Det er virkelig hyggeligt mange steder. Hvis du vil have tips om de gode steder, så skriv! 😉
Tiroler GröstlPrøv det!

Det var Hochkönig! I morgen ved jeg ikke hvor turen går hen, så det må vi se på til den tid 🙂

Comments 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *