Knappenål, fieberbrunn

Fieberbrunn – Et lille, men stort sted!

Knappenål, fieberbrunn

En kæmpe knappenål, som i en eller anden sammenhæng er et symbol for Fieberbrunn..

Fieberbrunn er et lille sted, men med mange forskellige fordele! Det tager ikke lang tid at kortlægge og gennemkøre samtlige pister, men kvaliteten af pisterne er høj. De fleste af dem i hvert fald! Og der er lidt for enhver smag, hvis man vil hygge sig – brede piste-boulevarder (for så lille et sted) og hyggelige ruter gennem skoven. Desuden så er øvebakkerne i topklasse. Men de manger et hang eller en skirute, som er lidt mere spændende!

Lifterne i området er ganske fine.. NOT! Den store kabine, som forbinder de to yderpunkter, er til et 10-tal, da den er rummelig, hurtig og super behagelig at køre med. Men når det så er sagt, så er resten af lifterne virkelig ikke noget at prale med. Og jeg har specielt én i tankerne! I folkemunde kalder vi den ‘Griseliften’.. Det kræver en forklaring – og et billede.

Griseliften i Fieberbrunn

Griseliften i Fieberbrunn

Lad mig beskrive ‘liften’ ovenover. Den er klodset, langsom, besværlig at komme på, ufattelig lang tid om at komme til tops og ubeskrivelig dårlig organiseret! Det er den værste lift, jeg nogensinde har kørt med. Og hvorfor er den så det? Jo, lad mig beskrive forløbet på den her måde:

1) Man stiller dig ved én af de 4 indgange – en indgang til hver kabine.
2) Kabinerne kommer forhåbentlig hurtigt, men gør dig ikke nogen forhåbninger. Der er ikke ret mange, på trods af, at strækningen er en kilometers-penge.
3) Når kabinerne kommer, stiger man på. Her skal man forberede sig på at stå op, da der ikke er mulighed for at sidde ned. Man kan sagtens stå op, hvis det ikke var for de følgende punkter.
4) Liften sætter igang.
5) Liften stopper på halvvejen. Systemet hænger nemlig sådan sammen, at når en gruppe kabiner er kommet til toppen, så bremses samtlige øvrige kabiner, mens der aflæsses folk på toppen..
6) Liften sætter igang igen og fortsætter til MELLEMSTATIONEN. Sagde jeg toppen før? Beklager, det var en fejl.
7) På Mellemstationen skal der skiftet lift, naturligvis. Man skal over i endnu en lignende griselift, som så fører en til toppen. Den rigtige top. Men først ..
8) På midten af den sidste halvdel af turen, skal liften naturligvis have en pause, for som den anden halvdel af liftens vej til toppen, standser aflæsningen af skiløbere på toppen resten af kabinerne.
9) Hele turen tager 15 minutter (hvis der ikke er nogen kø) til en lille time, hvis der er fyldt med folk.

Jeg er dybt forarget over, at nogen er i stand til at lave så dårligt et system! For at hele stedet ikke skal blive trukket ned i den samlede bedømmelse, giver jeg liften en seperat karakter.

Fieberbrunn er et oplagt sted at stå på ski for familier med børn og nye skiløbere. Udover den ene griselift er området yderst tilfredsstillende og rigtig fedt at køre rundt i. En enkel dag er helt fin (evt. en forlænget weekend), men for skiløbere, der gerne vil have lidt mere, er det værd at have Kitzhühel og Leogang (Saalbach-Hinterglemm) in mente.

Fieberbrunn fortjener dags dato:

[starreviewmulti id=1 tpl=20]

Noter til bedømmelser:

PisterFlotte pister
LifterFå gode lifter, men mange gamle
‘Griseliften’: -4/6 stjerner – Behøver jeg virkelig skrive mere om den?
Beliggenhed
– Meget smukt på toppen. Man er omgivet af alpetinder!

Et billede fra toppen

Et billede fra toppen

Alt i alt, endnu en fremragende dag på ski! Nu må vi se, hvor turen går hen i morgen..

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *